Tanzaling – en riktig linslus!

Den senaste tiden har vi i Tanzaling synts mycket i media – väldigt roligt att våra projekt och det fina arbete som många av våra medlemmar lägger ner syns!

Alingsås Tidning publicerade i början av januari ett uppslag som handlar om vårt arbete med projektet Greit – Growing Entrepreneurship in Tanzania.

En vecka senare publicerade Lokalpressen i Mölnlycke/Härryda en artikel om hur den lokala Rotaryklubben lämnade över en check på 40000 kronor till föreningens solcellsprojekt. Pengarna samlades in på en välgörenhetskväll med klimattema som klubben anordnade, en kväll som lockade över 200 deltagare.

Och i senaste numret av den rikstäckande tidningen Habari, som ges ut av Svensktanzaniska föreningen Svetan, var Tanzaling på hela förstasidan!

Artikeln i Habari handlar om hur föreningen lyckats fortsätta arbetet med att driva våra projekt framåt trots svårigheterna under pandemin.. Artikel beskrev bland annat vårt solcellsprojekt och bilden på omslaget föreställer våra koordinater Bernadetha John och Lyoba Mbogo, föreningens ordförande Pär Alm, sekreterare Lisbeth Alm samt en av mottagarna av våra solceller.