Sandras resa

Volontärresa, sep – dec 2011.

Redan som barn drömde jag om att åka och arbeta, hjälpa till i Afrika. Men det skulle dröja tills jag blev 19 år och träffat medlemmar i Tanzaling. De tipsade mig om barnhemmet Varberg, Home of Peace. Jag hade då letat ett bra tag efter en organisation som rekryterade volontärer, utan att finna någon som passade mig.

Under tre månader i slutet av 2011 arbetade jag ideellt på barnhemmet, som engelsklärare på en förskola och på det lokala sjukhuset. Där fick jag nytta av min utbildning som undersköterska.

Jag är glad över att få ha tagit del av den tanzaniska kulturen, maten, språket och livsstilen. Men framförallt att ha lärt känna många fantastiska människor. Att världen är så orättvis blev väldigt påtagligt där, vilket gav mig ett perspektiv på livet.

Det är svårt att sätta ord på hur min tid i Tanzania var, mer än att ha varit där, är helt klart det bästa jag gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *