Solcellsprojektet går framåt

Lyoba,Bernadetha and Steven Familjen Ngona

Solcellsprojektet går framåt med rekordfart. Lyoba Mbogo,  Bernadeta John  och Steven Ndali heter TanzAlings tre personer starka team på plats som på rekordtid fått åtta stycken solcellsanläggningar på plats i Nzega-området.
Lyoba är till vardags lärare på Itilo, en secondary school. Han är en gammal fadderelev till TanzAling  som har fått stöttning under hela sin utbildning. Lyoba är ansvarig för urvalet av elever och familjer som skall få en solcellsanläggning. Kriterierna är bland annat att eleven är duktig i skolan och att familjen inte kommer att få el inom överskådlig tid.

Nu väntar vi på rapporter från elever om hur deras skolvardag och familjens kvällar med ljus i huset förändrats.

Bernadeta är vår kontaktperson och administratör. Hon kordinerar vårt solcellsprojekt och även andra aktiviteter vi har i Nzega. Det känns tryggt med Bernadeta när avståndet till Nzega är över 700 mil.

Steven är tekniker och garanten för kvalité och säker installation.

 

Några av dem som fått en solcellsanläggning installerad hemma på taket är Masanja Ngona, 44 år och hans familj på sex personer.
Hans son Zakayo Masanja är en av två toppstudenter på Itilo Secondary School och dottern går i tredje årskursen på Iyombo Primary School.