”Gud välsigne Tanzaling!”

Den 12 november 2016 installerades solceller hos ytterligare sex familjer i Mbogwe-området. Denna gång hade delar av styrelsen möjligheten att få vara med vid en installation, hos Petro Leonce och Bernadetha Mhoja och deras familj.

– Det blev en helt oförglömlig dag hos familjen Leonce, rapporterar en av Tanzalings ansvariga på plats, Lyoba Mbogo.

Han fortsätter sin rapport om de nya installationerna så här:

– Genomgående är alla familjer som får detta stöd lyckliga och vill framföra sin djupa tacksamhet till Tanzalings medlemmar. Vi i teamet tackar också för att några av styrelsemedlemmarna var på plats vid installationer hos familjen Leonce, det var underbart och kändes som att vi skapade lite historia!

Tillsammans med delar av styrelsen gjordes också inspektioner av redan installerade solceller. Installationer som gett helt avgörande effekt på livet för flera av dessa familjer, menade Lyoba Mbogo:

– Vi hjälper inte bara dessa fattiga familjer med att få ljus och mobilladdning, utan också till ökad medvetenhet, bidrar till att öka deras motivation och till uppvaknandet av deras sovande talanger och önskan om att lyckas. Gud välsigne Tanzaling!

Förutom hos familjen Leonce installerades också solceller hos Flora Maganga och hennes barn, Shija Madimilo och Fortunata Mihambo och deras barn, , Kafule Makenza och Malongo Ntima med familj, Kasenga Seleli och Sarah Bundala med familj samt hos Hamis Shija och Adela Paul och deras barn.

 

Sammanlagt har nu 37 familjer fått solceller från Tanzaling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *