Årsmöte med vackra bilder

Tisdag 19 april var det dags för föreningen Tanzalings årsmöte, denna gång äntligen utan corona-restriktioner!

Ett flertal medlemmar var på plats för årsmötesförhandlingarna som leddes av mötets ordförande Marcus Swenson. Han kommenterade efter att verksamhetsberättelsen för 2021 lästs upp att föreningen haft ett stort antal aktiviteter under året trots pandemiläget i Tanzania och
menade att berättelsen var utförlig, adekvat och relevant, vilket av mötet möttes av samstämmighet.

Berättelsen godtogs och lades till handlingarna, liksom den ekonomiska redovisningen och revisorernas berättelse, varefter mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2021.

Föreningens medlemsavgift är oförändrat 200 kronor per person och år.

Pär Alm omvaldes som föreningens ordförande och ledamöterna Anders Jonsson, Lennart Mattsson och Janne Bengtsson omvaldes på två år. Ledamöterna Ingela Gillqvist, Lisbeth Alm och Marie Grahn kvarstår.

Till revisorer valdes Jan Åhlander(omval) och Lars Hellemar (nyval) och
som ersättare Berit Claesson(omval) och Josef Alm(nyval).

Krister Nääs tackades för sitt mångåriga och gedigna arbete som ledamot i valberedningen. Till ny valberedning för 1 år omvaldes Lena Classon och på nyvalt mandat Ann Söderstrand.

Efter mötet blev det fika och lotteriförsäljning. Därefter följde en inspirerande och delvis nostalgisk bildvisning ur styrelsens Anders Jonssons färgstarka bildarkiv från sina många resor till Tanzania. Många fina bilder på människor i vardagen, infrastruktur i geggigt tillstånd och
projekt- och upplevelseresor med vyer från savanner, hav, byar och marknader.

Vår verksamhet i Tanzania har trots pandemin fortsatt (nästan) som vanligt! Inte minst har vi våra 36 fadderelever som våra medlemmar sponsrar varje år. Se därför gärna till att du betalar in din medlemsavgift och avgiften för ditt eller dina fadderbarn!

Medlemsavgiften är 200 kronor per person. Varje fadderbarn sponsrar vi med 500 kronor. Föreningens bankgiro är 449-8077 Swedbank och Swish 1231616804.