Johannas resa

Att få åka iväg och göra denna resa var för mig en chans man inte fick slarva bort. Jag åkte iväg med höga förväntningar och en hel drös med fjärilar i magen. Genom TanzAling fick jag kontakt med Mathilda Eriksson på Lulu Travels HB som hjälpte mig med allt och var en fantastisk mentor att vända sig till med vad än det kunde vara.

Tiden i Tanzania lärde mig mer än vad skolbänken någonsin gjort. Jag spenderade min tid på barnhemmet där jag tog hand om barnen och lärde mig laga mat på afrikanskt sätt, inte en spisplatta så långt ögat kunde nå. Att leva i Tanzania ger en tid att reflektera över vad som faktiskt är viktigt i livet. Att stå i kalla Sverige och sura för att bussen är 5 minuter sen verkar numera väldigt onödigt. Bussen kommer när den kommer.

Fattigdomen gör sig ofta påmind och tillgången på vatten är mycket begränsad. Sjukdomar som i Sverige verkar obetydliga kan innebära döden där. Men trots motgångar lyser glädjen med sin närvaro.

Min tid i Tanzania och Nzega kommer för alltid vara ett glatt minne att se tillbaka på och förhoppningsvis många gånger att återvända till. För många volontärer blir Nzega ett andra hem där man alltid känner sig välkommen.

Att ge sig ut som volontär är någonting utöver det vanliga. Du bjuder på dig själv och ditt engagemang. Du ger av din tid, dina förmågor och dina erfarenheter. Och du får otroligt mycket tillbaka! Att arbeta som volontär ger dig möjlighet att lära känna en annan kultur och få vänner för livet. Räkna med att du vidgar dina vyer och får med dig upplevelser som du bär med dig under lång tid framöver. Hur länge du vill vara ute bestämmer bara du. Allt volontärarbete är förlagt till staden Nzega med omnejd.

Johanna Löfgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *