Årsmöte med spännande föredrag om idrotten som fredsbevarare i Kongo

2022 var ett år då det hände mycket i föreningen och 2023 ser ut att bli lika hektiskt!

Tisdag 28 mars klockan 18.30 var det dags för Tanzalings årsmöte som likt tidigare år hölls i Östlyckeskolan.

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar med årsredogörelse, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan med bjöds deltagarna på fika och föredrag.

Priset för Årets Tanzalinger, med den fina vandringspokalen som våra vänner i korgfamiljen gjort, gick i år till Gunilla Hermansson (se bilden ovan). Gunilla stickar fantastiskt vackra vantar som hon säljer och där alla pengar går till Tanzalings Mamaid-projekt. Ett fantastiskt bidrag till vår verksamhet!

Tanzanlings styrelse är väldigt glada att Olle Pettersson kom till årsmötet och berättade om de idrottsskolor i de två Kongo-länderna som han är engagerad i! Olle har vuxit upp i Kongo och kallar det sitt andra hemland.

Han har även startat och driver föreningen FC GiNgA, som vänder sig till ungdomar intresserade av teknisk och glädjefylld fotboll. Genom föreningen har han också engagerat sig i de två idrottsskolor som Equmeniakyrkan driver i de två olika Kongo-länderna, den ena i Brazzaville i Kongo-Brazzaville, den andra i Kimpese i Kongo-Kinshasa.

Skolorna startades tillsammans med Gothia Cup i en tid då det rådde stora etniska motsättningar i länderna, som ett sätt att verka för fred genom tanken att om man är vänner som små blir man inte fiender som vuxna.

Idag har idrottskolorna 400 respektive 200 deltagare varje vecka. Förutom fotboll lär skolorna ut om basket, dans, beachvolley och dans och lockar både tjejer och killar.

-När man kommer till dagens lektion börjar det alltid med livskunskap. Det kan vara hur man är en bra kompis, hur söker jag på nätet, hur kostar man tänderna. Sedan blir det idrott, berättade Olle.