Fem nya solceller installerade i Ijanija

Den 12 juni genomfördes de senaste fem installationerna i Tanzalings framgångsrika solcellsprojekt. Denna gång var det fem familjer i Ijanija-området, som samtliga har barn i Ijanija secondary school, som fick solceller. 

– Alla familjerna är verkligen glada och tacksamma för stödet. De familjer som står på tur för att få solceller installerade väntar ivrigt, skriver våra koordinatöret i sin rapport.

Som vanligt har våra koordinatörer i projektet, Lyoba och Bernadetha , arbetat otroligt effektivt. Den 22 maj betalades medel till material och installationer ut. Den 31 maj var allt installerat och klart och den 11 juni gjordes återbesök och dokumentation av installationerna.

Fantastiskt bra jobbat av vårt team på plats!

Först ut var Maneno Salehe och Modesta Usebius familj samt Nhonge Magohe och Manne Ndelejes familj som fick sina solceller installerade den 29 maj.

Maneno Salehe and Modesta Usebius 2

Maneno Salehe och Modesta Usebius bor med sina fem yngre brödrar och systrar. Deras föräldrar gick bort för flera år sedan. Alla fem syskonen studerar. När bilderna togs var Menenos fru på sjukhuset i Nzega med värkar för att föda barn och större delen av familjen var där med henne.

Nhonge Magohe and Mwanne Ndeleje 1

Nhonge Magohe och Manne Ndeleje har fem barn varav två studerar, Tungu Nhonge läser andra året på Ijanija Secondary School och Shija Nhonge i årskurs tre på Uchama Primary School. När bilden på dem togs var Nhonge Magohe sjuk och låg till sängs inne i huset.

Nästa dag, onsdag 30 juni, fick Elias Charles och Maria Kulwas familj och Veronica Masanja och hennes familj sina installationer gjorda.

Masanja Nkumba and Maria Kashindye 2

Masanja Nkumba  och Maria Kashindye tas just nu om hand av sin dotter och bor med sina fyra barnbarn. Två av dem, Masanja Edward och Mary Jabron går fjärde respektive första året  på Ijanija Secondary School.

Veronica Masanja 2

Veronica Masanja är änka med sju hemmavarande barn. I hushållet  i Bulyandulu bor även hennes mamma. Fyra av barnen studerar, varav två i secondary school, Amos Seni  första året och Salome Seni andra året. Dessutom går dottern Magreth Seni i årskurs fem och sonen Emmanuel Seni i ettan på Ijanja Primary School.

Elias Charles and Maria Kulwa 2

Sist ut denna gång var Elias Charles och Maria Kulwa som fick sin solcell installerad den 31maj. Paret har fem barn. Två av dem, Anastazia and Kinyange, studerar på Butandula Primary School . Maria Kulwa Elias fru, ville inte vara med på bilden då hon kände sig för blyg för att fotograferas när hon är gravid.