Solceller sprider kunskap i mörkret

Tänk att kunna läsa läxan på kvällen när det är mörkt. Vilken självklarhet detta är för oss, där ett elavbrott över en timme blir en nyhet på TV.

Med ett solcellspaket från TanzAling blir detta möjligt även i ett avlägset hus i Tanzania. Vårt paket ger tre lampor inomhus och en lampa ute. Man kan också ladda mobilen. Då slipper man gå flera kilometer för att göra det.

Utbildning är en viktig grundsten i en människas utveckling och här ger vi nu möjligheter till ungdomar att skapa sig en bra framtid. Visst är det spännande att se modern teknik på ett grästak byggt med flera hundra år gammal teknik.

Det är roligt att se hur utvecklingen går framåt i Tanzania och med vårt projekt hjälper vi till. Du kan också hjälpa till med att stötta vårt solcellsprojekt. Sätt in en slant på bankgiro 449-8077 och märk ”solcell” så går det oavkortat till solceller och kunskap i Tanzania.

Lennart M