Nu har fyrtiotre familjer fått solceller

Solcellsprojektet bara växer och växer!

I början av februari installerades de senaste sex solcellerna. I dagsläget har därför 43 familjer fått solceller tack vare Tanzalings medlemmar. Familjerna som väljs ut av våra anställda i Nzega lever under väldigt små omständigheter och en solcell förändrar i många fall vardagslivet på djupet.

Våra koordinatörer på plats, Lyoba och Bernadetha, låter hälsa att ”alla familjerna är väldigt glada och tacksamma mot Tanzaling för stödet. Nu väntar ytterligare familjer ivrigt på sin tur”.

De senaste installationerna ägde rum i Undoma-området. Den 6 februari installerades solceller hos  Maganga Kiliba och hans fru Holo Masele samt hos Kapani Bugage och hans fru Pili Makale.

Maganga Kiliba är över 80 år och hustrun Holo Masele drygt 70 år. De bor med sina två barnbarn Faustine Richard, som går i form 3 och tillhör de bästa i eleverna i hela området, och Peter Masanja som går i Undomo primary school.

Kapani Bugage och Pili Makale har fem barn. Tre av dem studerar:  Majaliwa Kapani i form 3 i Undomo, Paschal och Mathew Kapani i Undomo primary school.

Dagen efter, den 7 februari, fick Gumba Nzile  samt  Cecilia Clement och hennes man Shimba Bundala solceller.  Gumba Nzile är gift och bor med sina sex barn varav två studerar: Bundala Shija i form 2 och Juma Shoto i standard 4. Bundala är den elev som har bäst studieresultat i sin klass.

Shimba Bundala och Cecilia Clement har fyra barn varav tre går i

skolan. Moshi Nshimba i Undomo secondary school och de två andra i Undomo primary school.

Den 10 februari installerades så solceller hos Christina Maganga och hennes man  Mang’ombe Malale samt hos Marry Medelo.

De förstnämnda har fem barn varav tre studerar. Kasokola i standard 5, Simon i standard 6 , Felista i standard 7 och Mahona Charles i form 3. Marry Medelo är änka och bor med sin son Paul Jakobo som studerar på Undomo secondary school.