Försenat årsmöte ägde rum 14 september

Den 14 september genomfördes Tanzalings årsmöte, betydligt senare på året än vanligt på grund av covid-19, och av samma anledning under annorlunda former.

Från början planerade vi att ha vårt årsmöte i mars men likt många andra föreningar beslutade vi att skjuta upp det på grund av pandemin. Denna gång avstod vi också från sedvanliga inslag som föreläsning, lotteri och fika för att kunna följa Folkhäslomyndighetens rekommendationer och hålla vstånd.

Årsmötesförhandlingarna genomfördes dock som vanligt enligt stadgarna, ledda av mötesordförande Marcus Swenson. Verksamhetsberättelsen lästes upp och godkändes, likaså den ekonomiska redovisningen, revisorernas berättelse samt utvärdering av verksamhetsplan. Ny verksamhetsplan antogs för det kommande verksamhetsåret.

Valberedningen presenterade sitt förslag att återvälja Pär Alm till ordförandeposten samt ledamöterna Ingela Gillqvist, Lisbeth Alm (sekreterare) och Marie Grahn till ledamöter på två år. Ledamöterna Anders Jonsson, Lennart Mattsson och Janne Bengtsson (kassör) har samtliga ett år kvar av in mandatperiod.

Revisorerna Lars-Erik Holmgren samt Conny Johansson återvaldes, liksom deras ersättare Berit Claesson och Lars Hellemar. Även valberedningens Krister Nääs samt Lena Classon tervaldes.

Till Årets Tanzalinger utsågs en förvånad Lisbeth Alm, som var med och startade föreningen för snart tjugo år sedan, och har arbetat aktivt i den sedan dess. Därmed är det Lisbeth Alm som har den åtråvärda vandringspokalen, tillverkad av våra vänner o korgfamiljen, i sin ägo det kommande verksamhetsåret.