Ännu fler familjer har fått solceller

Ytterligare fyra familjer har fått solceller installerade inom ramen för vårt solcellsprojekt. Det är vårt fantastiska team på plats, Lyoba Mbogo,  Bernadeta John  och Steven Ndali som rapporterar.

Teamet fick medlen för att genomföra de nya installationerna den 22 september. En vecka senare installerades de första två solcellerna. Detta gjordes hos Evarist Kiyabo och hans familj samt hos Gema Mesu, hennes man Bundala Richard och deras familj.

Evarist Kiyabo och hans fru har sex barn varav Martha och Charles går i Ndelema Primary school. Deras dotter Mary gick tidigare i Isanzu secondary school. Hon finns inte med på bilden ovan eftersom hon var i skolan.

Gema Mesu och Bundala Rihard har fyra barn. I familjen bor också Bundalas brosdotter Marry Paschal som tidigare gick i Isanzu. Hon är känd som en mycket duktig elev.

1 oktober var det dags för Anna Mabula, hennes man Paul Kibasaoch deras familj samt Shija Makunga och  Regina Nsabi med familj att få sina solceller installerade.

Anna Mabula och Paulo Kibasa har sex barn varav en son och en dotter tidigare gick i Isanzu Secondary school. De har också en dotter, Mary, som går i Primary school.

Regina Nsabi och Shija Makunga har en familj med fyra barn. Deras dotter Bahati Wima går i Primary school i Isanzu.

Med dessa fyra installationer har sammanlagt arton familjer fått tillgång till solcells-el genom TanzAlings arbete. Nu pågår arbetet med att plocka fram nya familjer.