Mary har tagit examen och tackar Tanzaling

Mary Elias, 23 år, vars skolgång föreningen Tanzaling har stöttat i flera år, har nu tagit examen från universitetet i Dar es Salaam.

-Jag kan inte ens börja beskriva mina känslor på examensdagen! Det var en blandning av upphetsning, upprymdhet, sorg, glädje. Allt jag kan säga är att jag undrade hur Gud kunde vara så god mot mig som gett mig den här chansen att ta examen när andra av olika orsaker inte får samma chans, säger hon.

Mary är äldsta dotter till Teddy och Elias Manoni som föreningen haft kontakt med i många år. De har inga möjligheter att betala en universitetsutbildning. Mary har läst till en kandidatexamen på universitetet i Dar es Salaam som hon kallar ”Tanzanias bästa universitet”.

-Jag uppskattar verkligen stödet jag fått från Tanzaling, ni har varit en stor del av den här resan. Jag vet inte hur jag kan betala tillbaka, jag ber Gud välsigna er alla, säger Mary.

Mary Elias har många olika tankar om framtiden och om hur skall använda sin utbildning.

-Under den närmsta framtiden tänker jag utveckla min karriär och entreprenörsskap för jag tror att det är den bästa vägen för att nå mina mål.

Mary Elias säger att stöd till ungas utbildning är mycket viktigt men att hon inte vet vilken väg som är den bästa.

-Men så som Tanzaling har stöttat mig, det är en bra väg.

Läs gärna mer om Mary Elias tankar om ungas situation i Tanzania i artikeln Covid-19, studier och vardagsliv.